Genealogie van
Berry Nieland en Debby Ekkelboom


Familie Groten SteenwelleDe oudste (Groten) Steenwelle die ik gevonden heb is Jacobus Gerrits (Kobus) Steenwelle. Hij is geboren in juli 1761 te Raalte, buurtschap Tijenraan.

Bij de volkstelling te Raalte van 1811 staat dat de ouders van Jacobus Steenwelle zijn Gerrit Heuven en A. Brink en dat beiden zijn overleden.

Het is niet bekend hoe betrouwbaar dit is. Ik kan me voorstellen dat de volksteller langs de boerderijen ging en naar de naam vroeg en met hoeveel personen ze daar wonen. Nu was op dat moment Napoleon in Nederland. Omdat de achternamen op dat moment nieuw was in Nederland en voor mensen totaal niet relevant is het maar de vraag of Jacobus alles goed heeft opgegeven. Het kan natuurlijk ook zijn dat jacobus ging wonen op de boerderij Steenwelle en daarom deze naam aannam.


Bij deze volkstelling gaf Jacobus op te zijn geboren in juli 1761. Veel mensen konden nog niet lezen en schrijven dus Jacobus kan het fout opgegeven hebben. In zijn overlijdens akte van 31-12-1817 staat dat hij 70 jaar oud was. Dan zou hij dus geboren moeten zijn in 1747. De aangifte werd gedaan door de buren, hoe betrouwbaar is dat??.

Hopelijk is ergens vermeld wanneer hij geboren danwel gedoopt is. Hopelijk geeft dit meer duidelijkheid over zijn geboortedatum en ouders.